Skip to main content

Lämminsavuporo

Lämminsavustettu poro tuo pöytääsi tuoksun laavuilta ja tulilta.

Kalvottomaksi leikattu poronliha suolataan ja kypsennentään, mutta tehdään myös kokonaisena paisteja, lapaa – jopa koko poro!

Saatavilla tankona, tappina, paistina, ja rouheena. Se on savustettu luonnonsavulla ja höyryssä kypsennetty.

Poromakkara

Lihaisassa ja rouheassa raattamalaisessa poromakkarassa on potkua!

Monet ovat ihastuneet lihaisaan raattamalaiseen poromakkaraan, joka maistuu parhaalle kiireettömän hiihtoretken taukopaikalla, lempeällä nuotion loisteella valmistettuna. Tämä on vähän mausteisempi makumatka tuntureille.

Poronkäristys

Poronkäristys taitaa olla yksi vanhimpia tapoja käyttää poronlihaa. Jäisestä paistista vuoltiin ohuita siivuja pannulle.

Nyt me hoidamme vuolemisen puolestasi, tehtäväksesi jää kohtuullisen kuumalla pannulla mieluiten voissa ja poronrasvassa pyöräyttää siivut, ja hauduttaa ne kannen alla hiljalleen mureaksi. Sen maku viepi kielen mennessään.

Saatavilla lapakäristystä ja paistikäristystä.

Poronliha

Pakkaamme poronlihat annospakkauksiin, pakasteena on fileitä ja paisteja.

Pannulle kätevin paisti on poron paahtopaisti, joka kaipaa mausteekseen vain suolaa. Toki monet marinadit ja mausteet käyvät vaihteluksi, kunhan eivät häivytä poron hienoa makua. Onhan sitten tietysti saatavilla sisä- ja ulkofileet, keittolihat ja potkat.

Myös koirille on luita ja luutontakin evästä!

Poronveripalttunen

Poronveripalttunen on aivan kuin äidin tekemä!

Lisäaineeton poronveripalttunen saa lempeän makunsa oikeasta poronverestä ja -rasvasta. Tästä kun leikkaat nappeja pannulle, paistat voissa hetkisen molemmin puolin, niin toivot, että olisit keittänyt jo potut etukäteen! Eipä sitä malti olla maistamatta heti…

Porosäilyke

Porosäilyke on 100% porosta, maittava ja helppo eväs reissun päälle.

Porosäilyke on tehty poronlihasta ja poronrasvasta. Potkasta ja kalvoisista lihoista irtoaa parhaat maut, jotka tulevat esille niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Purkki on 400 g täyttä evästä!